Cooperativa Agritur je združenie malých pestovateľov ovocia, ktoré bolo založené už v roku 1989. Agritur sídli v Lizzano v Belvedere v provincii Bologna pri regionálnom parku Corno alle Scale na severe Talianska. V súčasnosti združuje 24 malých pestovateľov, ktorí pestujú ovocie výhradne v biologickom poľnohospodárstve. Vzhľadom na to, že ovocie ide priamo od farmárov na spracovanie, tak je zaručená 100% kvalita a zrelosť ovocia. Agritur získalo certifikát BIO už v roku 1996, ktorý mu udelila certifikačná spoločnosť ICEA.
Prečo Agritur?
Najkvalitnejšie džemy TOP BIO bez pektínu a cukru
Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu.
Výroba džemov prebieha vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený. V takomto kotli sa džem vyrába pri tlaku menšom ako 1 bar, čo znamená, že počas výroby sa neprekročí teplota 45 – 50°C a pri takejto teplote ovocie pustí extra vodu.
Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.
Výhody TOP BIO džemov:
- bez zahusťovadiel – 100% bez pektínu,
- bez konzervantov,
- bez umelo pridaných aróm – len prírodná aróma ovocia,
- bez farbív – len prírodná farba ovocia,
- bez pridaného cukru – len prírodné ovocné cukry,
- zachované všetky enzýmy, minerály a vitamíny.
Najkvalitnejšie čučoriedky na svete
Lesné čučoriedky (Vaccinuim myrtillus), ktoré sa používajú na výrobu výrobkov pochádzajú priamo z regionálneho parku Corno alle Scale. Čučoriedky rastú prirodzene v čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m. Čo sa týka kvality, tak ide o najlepšie čučoriedky nielen v Taliansku, ale aj na svete. Vždy sa vyrobí len limitované množstvo v závislosti od sezóny.
Najkvalitnejší čučoriedkový džem bez obsahu pektínu a cukru, len s použitím hroznovej a citrónovej šťavy. Na 100g džemu sa spotrebuje až 130g divých čučoriedok, ktoré sa zbierajú v prirodzene čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m v regionálnom parku Corno alle Scale.
Dňa 16. júna 2016 bol čučoriedkový džem TOP BIO ocenený zlatou medailou za kvalitu v súťaži Confraternita dello Gnocco D´Oro (Zlatý knedlík).
Najkvalitnejší čučoriedkový džem na svete
Exkluzívny čučoriedkový džem v BIO kvalite vyrobený len z lesných čučoriedok pri max. teplote 45-50 °C, čím sú zachované všetky enzýmy, minerály a vitamíny.
Pohár čučoriedkového džemu (215g) obsahuje až 500g lesných čučoriedok.
Certifikovaný obsah antioxidantov – antokyánov: 684 mg na 100 g.
Zobraziť všetky výrobky Cooperativa Agritur
Certifikáty
BIO certifikáty všetkých výrobkov k dispozícii na stiahnutie
Kontakt
AGRITUR Società Agricola Cooperativa
Laboratorio :
Via Ponte del Podestà 32
40042 Lizzano in Belvedere (BO)
Taliansko