Kategórie
 
 
 
 
 
 

Bezlepková focaccia

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
18.08.2024

Lahodný recept na bezlepkovú focacciu na báze zemiakov, vyrobenú s našou bezlepkovou zmesou na chlieb Spigabuona. Je ideálna ako príloha k aperitívu. Postupujte podľa našich tipov krok za krokom, aby ste získali vláčnu, mäkkú a chutnú focacciu.

bezlepková focaccia

Príprava: 30 minút + kysnutie
Počet porcií: 8 - 10 osôb
Obtiažnosť: Stredná
Čas pečenia: 40 minút

Ingrediencie

Na soľanku

POSTUP

  1. Uvarte zemiaky a nechajte ich vychladnúť. Potom ich roztlačte pomocou pučidla alebo drviča na zemiaky.
  2. V miske zmiešajte múku s uvarenými a rozdrvenými zemiakmi a premiešajte s vidličkou. Pridajte droždie rozpustené v polovici vody z receptu a opäť premiešajte, kým nezískate hrudkovité cesto.
  3. Pridajte olivový olej, zvyšok vody a soľ. Miesite približne 10 minút, kým nedosiahnete hladké a pevné cesto. Vložte ho späť do misy, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 2 hodiny vo vypnutej rúre.
  4. Po vykysnutí cesto zdvojnásobí svoj objem. Vymastite si plech a ruky zvyšným olivovým olejom a vyklopte cesto do formy. Pomocou prstov vytvorte na povrchu klasický vzhľad focaccie.
  5. Zapnite rúru na 200 °C v statickom režime. Pripravte soľanku zmiešaním vody, oleja a soli v miske.
  6. Nalejte soľanku na focacciu a prstami vytvorte na povrchu otvory. Ozdobte rozmarínovými lístkami.
  7. Pečte pri 200 °C približne 40 minút, kým focaccia nezíska zlatistú farbu.
  8. Nechajte vychladnúť na mriežke pred podávaním.

zdroj: https://molinorosso.com/ricetta-focaccia-senza-glutine-bio/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia