Kategórie
 
 
 
 
 
 

Bezlepková pomarančová bábovka

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
01.07.2024

Ľahká a jemná bábovka, bezlepková a s intenzívnou arómou pomaranča. Klasika talianskej kuchyne, ideálna na raňajky. Len pár jednoduchých ingrediencií urobí bábovku naozaj jedinečnou a chutnou. Odporúčame presne dodržať nasledujúci recept a použiť Bezlepkovú zmes na sladké pečenie Spigabuona.

bezlepkova pomarancova babovka

  • Príprava: 20 minút
  • Porcie: 12 osôb
  • Obtiažnosť: Stredná
  • Pečenie: 45 minút

Ingrediencie

Postup

Samostatne zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Následne poriadne vymiešajte vajcia s cukrom, drvenou pomarančovou kôrou, semienkami z vanilkového struku (podľa chuti) asi 7-8 minút, prípadne aj viac, kým nezískate penistú a hustú zmes. Postupne prilievajte slnečnicový olej a neustále miešajte, potom postupne prilievajte jogurt. Po vymiešaní pridajte všetku múku a nechajte robot miešať (tentoraz na minimálnej rýchlosti) niekoľko sekúnd, len aby sa ingrediencie dobre zmiešali a múka sa dobre vstrebala. Zmes nalejte do mäkkej silikónovej formy (odporúčame ju predtým nastriekať potravinárskym sprejom alebo dobre natretým maslom a vysypte ryžovou múkou), vyrovnajte a vložte do rúry.

Pečte 40 minút na 175°C s ventiláciou, rúra musí byť vopred predhriata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia