Bezlepková pomarančová bábovka
Ľahká a jemná bábovka, bezlepková a s intenzívnou arómou pomaranča. Klasika talianskej kuchyne, ideálna na raňajky. Len pár jednoduchých ingrediencií urobí bábovku naozaj jedinečnou a chutnou. Odporúčame presne dodržať nasledujúci recept a použiť Bezlepkovú zmes na sladké pečenie Spigabuona.
Ingrediencie
- 300 g Bezlepková zmes na sladké pečenie Spigabuona
- 230 g trstinového cukru
- 4 stredné vajcia pri izbovej teplote (30°C)
- 180 g jogurtu
- 90 g slnečnicového oleja
- 1 štipka soli
- 1 vanilkový struk
- 1 kypriaci prášok na sladké pečenie
- 2 PL pomarančová kôra drvená BIO
Postup
Samostatne zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Následne poriadne vymiešajte vajcia s cukrom, drvenou pomarančovou kôrou, semienkami z vanilkového struku (podľa chuti) asi 7-8 minút, prípadne aj viac, kým nezískate penistú a hustú zmes. Postupne prilievajte slnečnicový olej a neustále miešajte, potom postupne prilievajte jogurt. Po vymiešaní pridajte všetku múku a nechajte robot miešať (tentoraz na minimálnej rýchlosti) niekoľko sekúnd, len aby sa ingrediencie dobre zmiešali a múka sa dobre vstrebala. Zmes nalejte do mäkkej silikónovej formy (odporúčame ju predtým nastriekať potravinárskym sprejom alebo dobre natretým maslom a vysypte ryžovou múkou), vyrovnajte a vložte do rúry.
Pečte 40 minút na 175°C s ventiláciou, rúra musí byť vopred predhriata.