Kategórie
 
 
 
 
 
 

Domáce bezlepkové piškóty Savoiardi

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
14.08.2024

Piškóty savoiardi, známe aj ako savoiardi, sú jemné a nadýchané sušienky, ktoré sú základom najmä dezertov ako tiramisu. Piškóty sa po upečení môžu použiť ako základ do dezertov, ale výborne chutia aj samostatne posypané práškovým cukrom. S bezlepkovou zmesou na sladké Spigabuona si môžete ručne pripraviť vynikajúce bezlepkové piškóty, ktoré sú ľahké, bez pridaného cukru a bez chemických prísad.

domáce bezlepkové piškóty Savoiardi

INGREDIENCIE - cca. 10ks piškót Savoiardi

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 °C (s ventilátorom) a vystlite plech papierom na pečenie.
  2. Oddeľte žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešajte s citrónovou (pomarančovou) kôrou. Z bielok a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Po vyšľahaní pridajte trstinový cukor a pokračujte v šľahaní. Žĺtka postupne vmiešavajte do vyšľahaného snehu: pridajte polovicu žĺtkov a jemne premiešavajte zospodu nahor, aby sa zachovala ľahkosť zmesi. Postup zopakujte s druhou polovicou žĺtkov.
  3. Preosejte bezlepkovú zmes na sladké cez sito (aby nadobudla vzdušnosť). Preosiatu múku jemne zapracujte do zmesi, miešajte opäť zospodu nahor pomocou špachtle. Zmes vložte do cukrárskeho vrecka s hladkou tryskou alebo bez nej.
  4. Formujte tvar piškóty Savoiardi na plechu, pričom nechajte priestor medzi nimi. Mali by byť dlhé približne 6 cm a široké 2 cm. Pred pečením ich posypte kryštálovým cukrom a následne práškovým cukrom.
  5. Pečte v rúre pri 200 °C približne 5 minút, alebo kým piškóty nebudú mierne zlatisté. Piškóty nechajte úplne vychladnúť pred ich použitím do tiramisu alebo iných dezertov.

 

zdroj: https://molinorosso.com/tiramisu-gluten-free-bio/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia