Bezlepkové proteínové tyčinky s tekvicovými semienkami
Naše články - BLOG
14.08.2024
Perfektné občerstvenie, ktoré si môžete vziať kamkoľvek. Tieto proteínové tyčinky sú vyrobené z BIO bezlepkových ovsených vločiek a BIO tekvicových semienok. Sú bez cukru, energetické a bohaté na vitamíny a bielkoviny.
Postupujte podľa našich jednoduchých krokov a pripravte si chutné domáce tyčinky z prírodných surovín.
- Príprava: 10 minút
- Porcie: 8 - 10 tyčiniek
- Obtiažnosť: Jednoduchá
- Pečenie: 20 minút
Ingrediencie:
- 250 g BIO bezlepkových ovsených vločiek Zer% glutine
- 150 g BIO tekvicových semienok Antico Molino Rosso
- 2 čajové lyžičky škorice
- ½ čajovej lyžičky soli (voliteľné)
- 50 g javorového sirupu
- 6 lyžíc kokosového oleja
Postup:
- Predhrejte rúru na 170 °C a plech o veľkosti 20 x 20 cm vystlite papierom na pečenie.
- Hrubo pomeľte ovsené vločky a potom tekvicové semienka v kuchynskom robote. Nemusia byť úplne jemné, stačí, ak budú trochu hrubšie.
- V miske zmiešajte ovsené vločky, tekvicové semienka, škoricu, soľ, javorový sirup a kokosový olej, až kým nebude zmes dobre premiešaná.
- Zmes natlačte do pripraveného plechu a zatlačte ju zadnou stranou lyžice. Môžete si pomôcť tým, že lyžicu naolejujete, aby sa zmes nelepila.
- Pečte 15 minút alebo kým tyčinky nezozlatnú. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.
- Keď sú tyčinky dostatočne chladné, vložte ich aspoň na hodinu do chladničky.
- Po vychladení vyberte tyčinky z plechu pomocou papiera na pečenie, nakrájajte ich na tyčinky a skladujte vo vzduchotesnej nádobe alebo plastovom vrecku.
zdroj: https://molinorosso.com/ricetta-barrette-energetiche-con-semi-di-zucca/