Bezlepkové slané pizza muffiny
Naše články - BLOG
15.09.2024
Už ste ochutnali pizza muffiny bez lepku? 😋 Sú to mäkké slané jednohubky, ideálne na servírovanie ako finger food na bufete alebo si ich môžete vychutnať ako chutnú desiatu.
Do cesta, okrem Bezlepkovej zmesi na celozrnnú pizzu Spigabuona, sme pridali niekoľko jednoduchých ingrediencií typických pre stredomorskú kuchyňu, ako je olej, oregano, cherry paradajky a strúhaný syr, aby sme dosiahli tú jedinečnú chuť pripomínajúcu margherita pizzu 🍕
Bez lepku a organické, tieto pizza muffiny sú ideálne na zaradenie do vašej stravy ako zdravý a prirodzený produkt.
Príprava: 40 minút
Porcie: 6 osôb
Náročnosť: Ľahká
Pečenie: 20 - 30 minút
INGREDIENCIE
- 120 g Bezlepkovej zmesi na celozrnnú pizzu Spigabuona
- 1 vajce
- 100 g studenej vody
- 30 g extra panenského olivového oleja
- 30 g strúhaného syra
- 8 g kypriaceho prášku na pizzu a slané pečivo
- cherry paradajky
- 1 mozzarella
- oregano
- 5 g soli
POSTUP
- V miske zmiešajte Bezlepkovú zmes na celozrnnú pizzu Spigabuona s kypriacim práškom na pizzu a slané pečivo, oreganom, strúhaným syrom a soľou.
- Pridajte vodu, vajce a extra panenský olivový olej. Dobre premiešajte metličkou alebo drevenou lyžicou, až kým nevznikne homogénne cesto.
- Nakrájajte cherry paradajky na kocky a rozdrvte mozzarellu. Pridajte ich do cesta a zamiešajte.
- Predhrejte rúru na 180 °C, vystelte formu na muffiny papierovými košíčkami alebo ju ľahko potrite olejom. Rozdeľte cesto na rovnaké porcie a naplňte každú priehlbinu vo forme na muffiny do polovice.
- Pečte muffiny 20-25 minút, alebo kým nebudú zlatisté. Pred vybratím z formy ich nechajte mierne vychladnúť.
zdroj: https://molinorosso.com/pizza-muffins-gluten-free-bio/