Kategórie
 
 
 
 
 
 

Inštalácia reverznej osmózy je jednoduchá ako výmena batérie

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
18.07.2024

Inštalácia reverznej osmózy je pomerne jednoduchá, dá sa prirovnať k výmene vodovodnej batérie. Reverzná osmóza sa montuje priamo pod kuchynský drez alebo pod sokel. So samotnou reverznou osmózou vám príde v balíku aj všetko potrebné k montáži: hadičky, spojky, tesnenia a nainštalované filtre.

Súčasťou balenia nie je vodovodná batéria, preto je nutné si vybrať správnu batériu na filtrovanú vodu.

Odporúčaný postup výberu správnej batérie:

  1. Rozhodnite sa, či si chcete svoju pôvodnú batériu ponechať a len namontujete novú batériu na filtrovanú vodu. Alebo svoju pôvodnú batériu nahradíte novou modernou batériou na studenú, teplú a filtrovanú vodu - systém ALL in 1.
  2. Vyberajte podľa dizajnu batérie.

Nakoľko Oregon Plus má jeden výstup filtrovanej vody, tak vám odporúčame tieto druhy batérií:

  • 1 cestná - vyžadujú samostatný otvor v umývadle, napr. diera na dávkovač umývacieho prostriedku. Na umývadle budete mať 2 samostatné batérie, jednu vašu pôvodnú a novú na filtrovanú vodu.
  • 3 cestná - nahrádzajú pôvodné vodovodné batérie a majú pohodlné ovládanie pomocou dvoch pák - filtrovaná a studená / teplá. Na umývadle budete mať len jednu novú batériu - systém ALL in 1.

V balení vám príde aj podrobný návod s fotkami, odporúčame si ho pozrieť vopred.

Pozrite si ako vyzerá reálna inštalácia u zákazníka, ktorý sa rozhodol ponechať svoju pôvodnú vodovodnú batériu a namiesto dávkovača na saponát nainštaloval 1 cestnú batériu Shurity 120 chróm. Zákazník sa rozhodol pre 1 cestnú reverznú osmózu Oregon Plus.

1. Odstránenie dávkovača na saponát

odstránenie dávkovača na saponát

2. Inštalácia 1 cestnej vodovodnej batérie

inštalácia vodovovodnej batérie

3. Nainštalovaná reverzná osmóza pod umývadlom

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia