Kategórie
 
 
 
 
 
 

Polozrnná piadina

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
18.08.2024

Piadina je jedno z najuniverzálnejších jedál, vhodné pre všetky ročné obdobia. Je ideálna na rýchly obed alebo ľahké a výživné občerstvenie. Tento recept má svoje korene v staroveku a je pripravený s minimálnym množstvom ingrediencií, pričom neobsahuje žiadne kvasnice. Použitie polozrnnej múky jej dodáva ešte rustikálnejšiu chuť. Pre tento recept sme použili múku Aida 2.0, mletú na kamennom mlyne, ktorá je ideálna pre tento druh príprav.

polozrnná piadina

Polozrnná piadina sa výborne hodí s akoukoľvek náplňou – od klasickej kombinácie šunky a čerstvého syra so šalátom a paradajkami až po odvážnejšie vegetariánske varianty. Doprajte si ingrediencie, ktoré máte najradšej.

Príprava: 20 minút
Počet porcií: 4 osoby
Obtiažnosť: Ľahká
Čas varenia: 20 sekúnd z každej strany

INGREDIENCIE

POSTUP

  1. Múku nasypte do veľkej misy. Pridajte preosiatu jedlú sódu a soľ, potom dobre premiešajte. V strede múky urobte jamku a pridajte vodu a olej. Najprv miešajte drevenou lyžicou, potom cesto premiestnite na ľahko pomúčenú dosku a rukami miesite, kým nebude hladké a homogénne.
  2. Cesto rozdeľte na časti po 80 g a vytvarujte z nich guľôčky. Nechajte ich odpočívať 10 minút prikryté čistou utierkou.
  3. Pomocou valčeka vyvaľkajte každú guľôčku na tenkú placku. Ak chcete dosiahnuť dokonalý kruhový tvar, použite kruhovú formu alebo tanier a orezávajte okraje nožom.
  4. Na panvici zohrejte trošku oleja. Každú piadinu pečte asi 20 sekúnd z každej strany, kým sa nevytvoria bubliny. Bubliny jemne rozdrvte hrotmi vidličky, potom otočte a pečte ďalších 20 sekúnd.

Piadina je pripravená na plnenie podľa vašej chuti.

zdroj: https://molinorosso.com/piadina-semintegrale-biologica/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia