Kategórie
 
 
 
 
 
 

Praktické tipy na čistenie a údržbu mlynčekov na obilie KoMo

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
01.07.2024

Mlynčeky na obilie potrebujú pravidelnú starostlivosť a údržbu. Stalo sa vám, že sa mlecie kamene zašpinili a úplne zalepili z dôvodu vlhkého obilia alebo olejnatej suroviny? Pozrite sa praktické tipy na čistenie a údržbu, ktoré sa nám osvedčili.

Čistenie mlecích kameňov bielou dlhozrnnou ryžou

čistenie mlecích kameňov dlhozrnnou ryžou

Ak chcete, aby mlecie kamene boli stále ako nové, tak vám odporúčame ich pravidelne čistiť. To znamená, aspoň raz do týždňa zomlieť za hrsť bielej dlhozrnnej ryže nahrubo.

Dlhozrnná ryža je extrémne dôležitá, pretože jej hroty dokážu krásne znovu otvoriť póry na mlecích kameňoch. Pri mlecích kameňoch je nevyhnutné, aby ich póry boli stále otvorené a to zabezpečíte jedine pravidelným čistením bielou dlhozrnnou ryžou.

 

Kefky na ručné čistenie mlecích kameňov

kefky na čistenie mlecích kameňov

Znečistené mlecie kamene? Použite túto 3 dielnu čistiacu sadu kefiek pre mlecie kamene značky KoMo. 3 rôzne stupne tvrdosti zaručia, že vyčistite akokoľvek znečistený mlecí kameň.

SADA KEFIEK OBSAHUJE:

  • 1 x čistiaca kefka s nerezovými štetinami
  • 1 x čistiaca kefa s mosadznými štetinami
  • 1 x čistiaca kefa s nylonovými štetinami

 

FRESHMAKER - sada na ošetrovanie dreva

freshmaker - sada na ošetrovanie dreva

Drevené mlynčeky a vločkovače sa používajú denne. Môže sa stať, že sa zariadenie zašpiní alebo dokonca poškriabe. Praktická sada na ošetrenie drevených povrchov prinavráti pôvodný krásny vzhľad vašim dreveným mlynčekom a vločkovačom.

Ale nebojte sa, pretože s našou sadou ošetrujúcich voskových olejov FreshMaker sa nečistoty a škrabance dajú ľahko odstrániť. Vo všeobecnosti by ste sa mali o drevo z času na čas starať, aby si zachovalo svoj krásny vzhľad.

ODPORÚČAME OŠETRIŤ POVRCH PRÍSTROJA NAOLEJOVANÍM OŠETRUJÚCIM VOSKOVÝM OLEJOM FRESHMAKER 1-2X ROČNE A VYLEŠTIŤ.

AKO SPRÁVNE OLEJOVAŤ

Ošetrujúci voskový olej FRESHMAKER znižuje nasiakavosť a spevňuje povrch dreva. Naneste olej na drevo pomocou bavlnenej handry, kým povrch nie je nasýtený. Cca 15-20 minút po aplikácii odstráňte nevsiaknutý olej bavlnenou handričkou. Nechajte povrch zaschnúť 3 hodiny. Naneste pár kvapiek oleja na bavlnenú handričku a naolejované miesto opäť vyleštite. Teraz potrebuje len pár dní šetrného zaobchádzania, aby dobre vytvrdol.

NEČISTOTY, ŠKVRNY OD VODY ATĎ.:

Povrch očistite mydlom s vodou a rastlinným olejom, utrite čistou vodou a nechajte dôkladne vyschnúť. Ošetrujúci voskový olej FRESHMAKER jemne rozotrite bavlnenou handričkou. Po asi 30 minútach znova vyleštite.

ODOLNÉ ŠKVRNY

Po dôkladnom očistení mydlom nechajte drevo dôkladne vyschnúť. Pomocou priloženého brúsneho rúna pretrite škvrnu v smere vlákien. Veľké plochy obrúste a znovu naolejujte. Ošetrujte túto oblasť jemne asi 14 dní a iba ak je to absolútne nevyhnutne potrebné, vyčistite čistou vodou.

ZÁREZY, ŠKRABANCE, PRELIAČINY

Brúsnym rúnom obrúste povrch zariadenia. Nakvapkajte vodu priamo na zárez a naparujte vlhkou handričkou pomocou žehličky. Postup niekoľkokrát zopakujte. Drevo sa roztiahne a zárez sa zmenší alebo uzavrie. Nechajte povrch dôkladne vyschnúť aspoň 48 hodín. Ak sú nejaké vydutia, obrúste ich brúsnym rúnom alebo brúsnym papierom a znova naolejujte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia