Kategórie
 
 
 
 
 
 

Rodinná talianska cestovináreň MOZZO

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
09.07.2024

V máji 2024 sme osobne navštívili rodinnú cestovináreň MOZZO, aby sme sa osobne presvedčili ako prebiehajú procesy a spoznali sme majiteľov. To všetko preto, lebo vyberáme pre vás len to najkvalitnejšie, čo aj my samy konzumujeme.

cestovinaren mozzo

Cestovináreň MOZZO je mladá spoločnosť sídliaca vo Villafontana di Oppeano pri Verone, ktorá do centra svojho záväzku kladie výskum a výber surovín a ich rešpektovanie počas všetkých fáz výrobného procesu. 

Osobne sme spoznali majiteľov cestovinárne MOZZO a pozreli sme sa na všetky procesy výroby cestovín. Nám cestoviny MOZZO veľmi chutia a veríme, že budú aj vám.

Predstavíme vám 3 piliere, na ktorých je postavená výroba cestovín

Poctivý výber suroviny - tvrdá pšenica

Prvým krokom k vytvoreniu cestovín MOZZO je hľadanie vysoko kvalitnej tvrdej pšenice medzi farmármi z Veneta, čím sa podporí poľnohospodárstvo na území Veneta. Vytvárajú silnú spoluprácu s partnerskými farmami úzkou spoluprácou od semena až po zber. Aby zaručili vynikajúci produkt, využívajú aj kvalifikované agronomické poradenstvo. Výsledkom je semolina s veľmi vysokým obsahom bielkovín, 14 %, s organoleptickými vlastnosťami, ktoré ju zaraďujú medzi najlepšie na svete. Každý obal cestovín disponuje vysledovateľnosťou vypestovania semoliny cez QR kód na obale.

Bronzové formy

Výroba cestovín bronzovou formou je ušľachtilým spracovaním cestovín. Pri kontakte s bronzom sa na povrchu cestoviny vytvárajú malé odreniny, ktoré sa premietajú do osobitnej pórovitosti, drsného povrchu. Vďaka tejto drsnosti a pórovitosti sú cestoviny schopné zachytiť všetky chute a farby požadovaného korenia a omáčky. Okrem toho bronzová forma vyžaduje použitie vysoko kvalitnej semoliny a veľmi dlhé procesy sušenia. To znamená, že neovplyvní organoleptické a nutričné ​​vlastnosti surovín.

Dlhé a pomalé sušenie

Vo väčšine priemyselných závodov na výrobu cestovín sa cestoviny sušia za 3-4 hodiny, pričom teploty dosahujú až 100°C na úkor nutričnej kvality. Jednou z hlavných charakteristík remeselných cestovín je ich vysoká stráviteľnosť vďaka enzýmom, ktoré stimulujú. Organoleptické vlastnosti sú vylepšené dlhými cyklami sušenia a pri nízkych teplotách, čím sa maximalizuje chuť a pravá chuť remeselných cestovín. V cestovinárni MOZZO sa cestoviny sušia veľmi dlhým procesom pri nízkej teplote, niektoré tvary cestovín sa sušia aj viac ako 35 hodín.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia