Kategórie
 
 
 
 
 
 

BIO Rigatoni semolinové la NostraBio 500g MOZZO

(0 hodnotení)
Kód produktu:PM003052B
Výrobca:MOZZO
Exkluzívne talianske BIO semolinové cestoviny, ktoré sa vyrábajú výhradne z BIO semoliny (tvrdej pšenice) vypestovanej v regióne Veneto s vysledovateľnosťou cez QR kód na obale. Cestoviny sa vyrábajú bronzovou formou a nasleduje dlhé sušenie. Obsah bielkovín 12%.
Dodacia lehota
Na sklade: 16
Dostupnosť: Na sklade
Cena: 2,90 €

Na benátskom vidieku v blízkosti Pastificio Mozzo sa pestuje BIO tvrdá pšenica bez pesticídov predurčená stať sa cestovinami línie la NostraBio. S niektorými miestnymi farmármi zdieľa projekt výroby skutočnej dokonalosti 0km (km zero), ako aj rešpekt k životnému prostrediu, tradíciám, autenticite pôdy a potešeniu z dobrého jedla. Starostlivo vyberajú pozemok, sledujú a rozmaznávaju surovinu od klíčku až po zber. Výsledkom je BIO semolina bez reziduií pesticídov s vysokým obsahom bielkovín, 12 %, s organoleptickými vlastnosťami, ktoré ju zaraďujú medzi najlepšie na svete. Výrobný proces je stále zámerne remeselný, ale s veľmi vysokými štandardmi kvality. Bronzová forma a veľmi dlhé sušenie, pri niektorých tvaroch aj viac ako 35 hodín, pri nízkej teplote dodávajú cestovinám väčšiu drsnosť a trvácnosť pri varení.

Od BIO zrna až po cestovinu - všetko v regióne Veneto

Spojenie s územím je silné, počnúc vidiekom v regióne Veneto, kde sa nachádzajú aktivity rodiny Mozzo, až po celý región Veneto, kde sa nachádza väčšina fariem, s ktorými cestovináreň MOZZO spolupracuje. Tradícia talianskych cestovín je tak ešte viac ukotvená ku koreňom miestnej krajiny.

Kvalitné BIO zrno je zárukou kvality

starostlivy vyber zrna do cestovinPrvým krokom k vytvoreniu la NostraBio je hľadanie vysoko kvalitnej BIO tvrdej pšenice medzi farmármi z Veneta, čím sa podporí poľnohospodárstvo na území Veneta. Vytvárajú silnú spoluprácu s partnerskými farmami úzkou spoluprácou od semena až po zber. Aby zaručili vynikajúci produkt, využívajú aj kvalifikované agronomické poradenstvo. Cestoviny sa vyrábajú výhradne z BIO semoliny (tvrdej pšenice) vypestovanej v regióne Veneto s vysledovateľnosťou cez QR kód na obale.

 

Robené bronzovou formou

Výroba cestovín bronzovou formou je ušľachtilým spracovaním cestovín. Pri kontakte s bronzom sa na povrchu cestoviny vytvárajú malé odreniny, ktoré sa premietajú do osobitnej pórovitosti, drsného povrchu. Vďaka tejto drsnosti a pórovitosti sú cestoviny schopné zachytiť všetky chute a farby požadovaného korenia a omáčky. Okrem toho bronzová forma vyžaduje použitie vysoko kvalitnej semoliny a veľmi dlhé procesy sušenia. To znamená, že neovplyvní organoleptické a nutričné ​​vlastnosti surovín.

Dlhé a pomalé sušenie

Vo väčšine priemyselných závodov na výrobu cestovín sa cestoviny sušia 3-4 hodiny, pričom teploty dosahujú až 100°C na úkor nutričnej kvality. Jednou z hlavných charakteristík remeselných cestovín je ich vysoká stráviteľnosť vďaka enzýmom, ktoré stimulujú. Organoleptické vlastnosti sú vylepšené dlhými cyklami sušenia a pri nízkych teplotách, čím sa maximalizuje chuť a pravá chuť remeselných cestovín. V cestovinárni MOZZO sa cestoviny sušia veľmi dlhým procesom pri nízkej teplote, niektoré tvary cestovín sa sušia aj viac ako 35 hodín.

 

"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."

Našou víziou je pomáhať vám žiť dobrý život. Či už ide o biopotraviny, eko čistiace prostriedky alebo napríklad mlynček na domáce ovsené vločky, každý produkt z nášho e-shopu sme osobne preverili. Ak sa nám na ňom čokoľvek nepozdáva, nebudeme ho ponúkať.

Zloženie: semolinová múka* (krupica z tvrdej pšenice), voda   *=BIO
Alergény: Môže obsahovať sóju a horčicu.

Odporúčaný čas prípravy: 12-13 min.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energia: 1509 kJ (355 kcal)
  • Tuky: 1,4 g
    • z toho nasýtené: 0,3 g
  • Sacharidy: 73,8 g
    • z toho cukry: 3,6 g
  • Vláknina: 2,8 g
  • Bielkoviny: 12 g
  • Soľ: 0,005 g

Hmotnosť: 500g
Krajina pôvodu: Taliansko

Vyrobené a balené v:
PASTIFICIO MOZZO s.r.l.
Via Don Carlo Forante 4
IT - Villafontana di Oppeano (VR)



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia