Grante
Šťavy Grante nie sú robené z koncentrátu a vyrábajú sa priamym lisovaním za studena z najlepších odrôd granátového jablka, ktoré sa pestujú v bezprostrednej blízkosti ekologicky čistej oblasti Geokčaj v Azerbajdžane. Štava je filtrovaná, ale aj napriek tomu obsahuje usadeninu na dne fľaše. Šťava je bez konzervačných látok, cukru a farbív. Obsahuje iba prírodný cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v granátových jablkách.
Hlavné výhody šťavy od výrobcu Grante
- Závod spracováva len celé, čerstvé a nepoškodené plody výberových ručne triedených odrôd granátového jablka z oblasti Geokčaj.
- V závode sa používa technologické zariadenie z nerezovej oceli Aisi 304, pričom časti bezprostredne prichádzajúce do styku so šťavou sú z nerezovej ocele Aisi 316.
- Šťava sa získava šetrným spôsobom pomocou pneumatických membránových lisov, ktoré na rozdiel od šnekových lisov (šťava sa získava drvením zrniečok) šetrne uvoľňujú šťavu z granátových zrniečok.
- Vďaka uzatvorenému technologickému procesu nedochádza k nežiadúcej oxidácii výrobkov.
- Šťavy sa veľmi šetrne tepelne spracovávajú pomocou pasterizátorov, vrátane tunelových pasterizátorov. Na rozdiel od bežne používaných sterilizátorov, kde teplota prevyšuje 100°C, teplota v pasterizátoroch nepresiahne 100°C.
- Filtrácia štiav sa vykonáva cez ultrafiltračné zariadenie namiesto bežných otvorených doskových filtrov a či filtrácií s náplňou.
- Pasterizovaná šťava sa uchováva v aseptických nádobách z nerezovej ocele o obsahu 50m3 na rozdiel od iných výrobcov, ktorí uchovávajú šťavu v bežných nádobách s použitím konzervantov.