Rodina SALVAGNO, starodávneho benátskeho pôvodu, po páde republiky na začiatku dvadsiateho storočia opustila obchod a presťahovala sa do benátskych kopcov pri jazere Lago di Garda, kde sa venuje poľnohospodárstvu a najmä pestovaniu olivovníkov od roku 1923.
Ako desaťročia plynuli, výroba v priebehu rokov rástla a v prvých rokoch tohto tisícročia sa presťahovali z rodinnej lisovne oleja do väčšieho závodu až po súčasnú lisovňu oleja s dvoma výrobnými linkami. Ich produkcia dosahuje pracovnú kapacitu 40 ql za hodinu a obsluhuje približne 700 farmárov pestujúcich olivy v okolí Verony.
Unikátna klíma v oblasti Verony
Oblasť okolo Verony sa vyznačuje priaznivou klímou, horúcimi a daždivými letami, zimy sú zmiernené blízkosťou jazera a úrodná ľahko opracovateľná pôda robia z tejto oblasti ideálne prostredie pre pestovanie olív mimoriadnej chute.
Výskum vlastností olivovníkov, experimentovanie s rôznymi metódami pestovania, rôzne kultivary, deň čo deň zušľachťujú a vylepšujú olivové produkty.
Spoločnosť Salvagno priamo sleduje celý výrobný cyklus: od prerezávania po zber, od lisovania až po balenie..
BIO pestovanie od roku 1978
Od roku 1978 lisovňa oleja Salvagno spustila projekt „Olivicoltura Pulita“, ktorý zahŕňa organizovanie konferencií pre zákazníkov a poľnohospodárske spoločnosti, ktoré dodávajú olivy do lisovne oleja. BIO produkty sú certifikované systémom BIOS.