Kategórie
 
 
 
 
 
 

Extra panenský olivový olej taliansky zber 2023-2024 Salvagno

Extra panenský olivový olej taliansky zber 2023-2024 Salvagno
zväčšiť obrázok
OdporúčameNovinka
100ml balenie v skle
500ml balenie v skle
1L balenie v skle
Extra panenský olivový olej taliansky zber 2023-2024 Salvagno
 
(0 hodnotení)
Kód produktu:2535_100
Výrobca:Salvagno
Extra panenský olivový olej Salvagno je olej s osobitnými vlastnosťami vône, chuti a farby vďaka priaznivej mikroklimatickej polohe, metódam zberu a spracovania a storočným skúsenostiam s olejárskym umením. Extra panenský olivový olej vyrobený za studena s kontrolovanou teplotou pod 27°C.
Dodacia lehota
Na sklade (Objem: 100 ml): 24
Dostupnosť: Na sklade
Objem: 100 ml: od 5,70 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Objem: 100 ml 2535_100 Na sklade 5,70 €
attr_img Objem: 500 ml 2535_500 Na sklade 14,90 €
attr_img Objem: 1 L 2535_1000 Na sklade 28,50 €

Extra panenský olivový olej Salvagno je olej s osobitnými vlastnosťami vône, chuti a farby vďaka priaznivej mikroklimatickej polohe, metódam zberu a spracovania a storočným skúsenostiam s olejárskym umením. Extra panenský olivový olej vyrobený za studena s kontrolovanou teplotou pod 27°C. Jeho farba je zelená so zlatými odleskami a má jemnú ovocnú vôňu sladkých mandlí.

Oblasť okolo Verony sa vyznačuje priaznivou klímou, horúcimi a daždivými letami, zimy sú zmiernené blízkosťou jazera a úrodná ľahko opracovateľná pôda robia z tejto oblasti ideálne prostredie pre pestovanie olív mimoriadnej chute

Olivy sa spracovávajú priamo v malej rodinnej firme Salvagno, ktorá sa venuje lisovaniu oleja už od roku 1923 s rovnakou vášňou. V súčasnosti odoberá olivy od 700 malých farmárov z okolia mesta Verona a celého jej okolia. Olivový olej vyváža do krajín ako Čína, Japonsko, Thajsko, Nový Zéland, Austrália,... Značku Salvagno nenájdete v žiadnom talianskom supermarkete, nakoľko si majitelia strážia hodnoty značky Salvagno.

5 fáz výroby olivového oleja Salvagno

  1. Zber olív - Vykonáva sa stále tradičným ručným systémom zberu. Pod olivovníkami sú rozmiestnené siete, na ktoré zberači hádžu olivy s „hrebeňmi“ (podobné ako pri zbere čučoriedok), ktoré sa potom vkladajú do špeciálnych plastových prepraviek, aby sa zabezpečilo správne prevzdušnenie plodov.
  2. Lisovanie - Po zbere sa olivy presúvajú do lisovne oleja Salvagno, tento presun musí trvať menej ako 24 hodín. Olivy sa vizuálne triedia a vyradzujú sa poškodené olivy. Olivy sa umývajú studenou vodou, aby sa zbavili listov a nečistôt. Následne sa lisujú (stláčajú) v kamennom žulovom mlyne "molazze". Lisovanie trvá 20 minút a jej výsledkom je pasta.
  3. Stláčanie a odstreďovanie - Následne pasta vchádza do kontinuálneho procesu, ktorý prebieha vákuovo bez prístupu vzduchu (žiadna oxidácia). Olivová pasta sa miesi a presúva do dekantéra, kde mechanickým procesom sa oddeľuje tekutá od pevnej zložky.
  4.  Oddeľovanie a filtrovanie  - Výsledkom odstreďovania je tmavá tekutina zložená z vody a oleja. Ako každé ovocie, aj olivy obsahujú vodu v pomere 40-45%. V tomto procese sa mechanickým spôsobom oddeľuje olivový olej od vody. Následne sa olej filtruje cez sterilné gázy, aby sa odfiltrovali aj tie najmenšie nečistoty.
  5. Skladovanie - Po filtrácii sa olivový olej zhromažďuje v podzemných oceľových nádržiach, kde sa skladuje počas celého roka pri stálej teplote. V priebehu roka sa potom plní do fliaš a posiela na predaj. Celý proces uskladňovania a plnenia do fliaš prebieha vákuovo bez pomoci čerpadiel a to z dôvodu, aby olivový olej nebol vystavený oxidácii a stresujúcim faktorom vírivých prúdov, ktorí vznikajú z čerpadiel.

Odporúčané užívanie olivového oleja

  • Denne 1 až 2 polievkové lyžice ráno alebo večer len tak pre zdravie na doplnenie správnych tukov.
  • Ako náhradu nevhodných rastlinných a živočíšnych tukov vo výžive.
  • Do šalátov a dresingov namiesto bežných olejov.
  • Na dochucovanie jedál a gurmánske zážitky.
  • Odporúčame používať výhradne v studenej kuchyni na získanie všetkých živín z olív bez ich degradácie varením či pečením.

Odporúčané skladovanie olivového oleja

Ideálne na tmavom chladnom mieste. Skladovanie mimo slnečného žiarenia je veľmi dôležité, pretože vďaka tomu predĺžite životnosť vášho olivového oleja. Neodporúčame skladovať v chladničke, nakoľko by mohol začať olivový olej tuhnúť. Ideálnym miesto na skladovanie je potravinová skrinka alebo komora.

Prečo milujeme extra panenský olivový olej Salvagno?

Pretože lisovňu olej sme osobne navštívili a presvedčili sme sa o mimoriadnej kvalite a poctivej práci. Ich láska k oleju začala už v roku 1923, kedy začali pestovať olivy v srdci Valpantena, medzi kopcami Verony. Odvtedy ich kamenný olivový mlyn Salvagno vyrába extra panenský olivový olej s rovnakou vášňou a vytvára produkt určený pre náročných spotrebiteľov, ktorí neustále hľadajú autentickosť jednoduchých a prírodných potravín. Dokonalé spojenie tradície a inovácie im umožňuje experimentovať s alternatívnymi metódami pestovania, ktoré sú schopné zaručiť produkciu extra panenského oleja najvyššej kvality a mnohých ďalších produktov.

"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."

Našou víziou je pomáhať vám žiť dobrý život. Či už ide o biopotraviny, eko čistiace prostriedky alebo napríklad mlynček na domáce ovsené vločky, každý produkt z nášho e-shopu sme osobne preverili. Ak sa nám na ňom čokoľvek nepozdáva, nebudeme ho ponúkať.

Zloženie: 100% extra panenský olivový olej

Výživové hodnoty na 100 ml

  • Energia: 3389 kJ (824 kcal)
  • Tuky: 91,6 g
    • z toho nasýtené: 13,5 g
  • Sacharidy: 0 g
    • z toho cukry: 0 g
  • Bielkoviny: 0 g
  • Soľ: 0 g

Objem: 100ml (sklo), 500ml (sklo), 1L (sklo)
Krajina pôvodu: Taliansko

Vyrobené a balené v:
Frantoio Salvagno Giovanni
Contrada Gazzego 1
IT – Nesente Verona


Technický list


Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia